Ayur Yogalessen

Deze lessen zijn Hatha style yogalessen met houdingen en ademhalingsoefeningen. Iedere les belicht ik een onderwerp vanuit de Ayurveda (vata, pitta, kapha, een lichaamsweefsel of yoga specifiek voor de seizoenen). Beleef yoga vanuit een ayurvedisch perspectief, verdiep je begrip van yoga en balanceer lichaam en geest. Iedere les bestaat uit asanas en pranayama, samenzang (chanting), het gebruik van marma's (acupressuurpunten) en een weldadig lange ontspanning

Ayur yogalessen geef ik momenteel alleen als privéles.

 

Therapeutische Yoga

Therapeutische yoga vanuit Ayurvedisch perspectief is gericht op het herstellen van balans, verbinding met jezelf en werkt heel goed ter ondersteuning van consulten en behandelingen.
Voor vrouwen met klachten rondom menstruatie, fertiliteit en menopauze zijn er de Birthlight Well Woman sessies om specifiek met de spieren en organen in het bekkengebied te werken en hormonen te balanceren. Ook tijdens de zwangerschap is het mogelijk om individuele therapeutische yogasessies te volgen.

Therapeutische yoga wordt gegeven in de vorm van individuele sessies als onderdeel van een behandelplan na een Ayurvedisch consult. Heb je geen interesse in een volledig consult, waarin voeding, kruiden en behandelingen worden besproken, dan is er voorafgaand aan de sessies een korte intake van circa 30 minuten zodat de therapeutische yoga wel volledig op jouw afgestemd wordt.