Introductie

Ayurveda is een eeuwenoude wetenschap, ontstaan in India. In de moderne wereld is Ayurveda echter ook zeer goed toepasbaar ter preventie en bij de behandeling van gezondheidsklachten. Dit, omdat de Ayurveda werkt met universele principes zoals de tegenstelling warm en koud, waarbij de kwaliteit warm wordt gebruikt om bijvoorbeeld slijm op te lossen, en de kwaliteit koud bij het tegengaan van ontstekingen. De Ayurveda kijkt altijd naar de diepere oorzaak van klachten.

Zoals bij een voedselallergie; hierbij wordt niet alleen aangeraden het voedingsmiddel waar iemand allergisch of gevoelig voor is te mijden, maar wordt ook de spijsvertering zo verbeterd dat op den duur het specifieke voedingsmiddel wellicht weer kan worden gebruikt.  Een belangrijk deel van de Ayurveda richt zich op preventie van onbalans en ziekte. Maar ook als je al klachten hebt of ziek bent biedt de Ayurveda uitkomst, en werkt in de meeste gevallen zeer goed ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde.

In een eerste consult geef ik advies met betrekking tot je voedingspatroon, leefstijl en eventueel gebruik van kruiden. Waar nodig raad ik behandelingen aan met onder andere olie, kruidenstempels of kruidenpoeders. Waar nodig en gewenst geef ik advies op het gebied van yogabeoefening en ademwerk.

Ayurvedisch consulten zijn aan te raden wanneer je

  • wilt werken aan een klacht. Ik behandel onder ander spijsverteringsklachten zoals brandend maagzuur, pijn bij de vertering, winderigheid en obstipatie, candida en schimmelinfecties, huidklachten zoals eczeem, menstruatieklachten, hoofdpijn of migraine, stress-gerelateerde klachten of vermoeidheid
  • bij (ernstige) ziekte ook zélf graag iets wilt doen ter ondersteuning van een reguliere behandeling
  • wilt onderzoeken wat gebalanceerde voeding, leefstijl en kruiden voor jou persoonlijk kunnen betekenen. Deze worden afgestemd op je constitutie en mogelijke onbalans
 
 
 
 
Bellen
Map
Info