Postnataal

De postnatale periode is er één die vaak met ups en downs gepaard gaat. Er komen overweldigende emoties vrij, een diepe blijdschap en daarbij brengt jouw baby enorm veel veranderingen in jouw leven teweeg. Hormonen gieren door je lijf en deze tijd is fysiek vaak heel uitdagend. Misschien is dit je eerste baby en staat je leven nogal op z'n kop. Of misschien is dit je tweede of derde kindje en vraagt het voor iedereen aanpassen en wennen.  Je zult hoe dan ook op zoek zijn naar een nieuwe balans.

Veel culturen zijn het er over eens; de eerste zes weken na de bevalling zijn een tijd waarin het belangrijk is jezelf goed te (laten) ondersteunen. Dit heeft namelijk veel invloed op hoe snel en goed je lichaam die nieuwe balans vindt. Goed voor jezelf zorgen heeft invloed op je borstvoeding, je baarmoeder, je buikspieren, je hormonen en de band met je baby. In die eerste zes weken is er de meeste winst te behalen, daarom wordt deze periode ook wel de "Window of Opportunity" genoemd. Nieuwe balans vinden is na deze periode natuurlijk ook nog mogelijk, alleen gaat deze meestal langzamer en kost het meer moeite.

Ongeacht hoe jouw bevalling is verlopen en hoe jij deze ervaren hebt, deze tijd na de bevalling wordt beschouwt als een belangrijke overgangsfase waarin je als vrouw heel open staat om de verbinding met je baby én jezelf aan te gaan en wordt daarom ook wel de "Sacred Window" genoemd. Ayurveda heeft een lange traditie vrouwen in deze tijd te ondersteunen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en je te helpen deze verbinding zo diep mogelijk aan te gaan.

Het is enorm waardevol jouw eigen kracht en wijsheid te ervaren na de bevalling. Een goede voorbereiding op deze periode begint al vóór de bevalling. Tijdens een consult in je derde trimester geef ik je persoonlijk advies over voeding en hoe voor te bereiden op de eerste weken na de bevalling. Wanneer jouw baby geboren is kom ik bij je thuis voor een sessie postnatale yoga, begeleiding met voeding en kruiden en/of behandelingen met warme olie. Vraag me gerust naar meer informatie.


Bellen
Map
Info