Yoga tijdens en na de zwangerschap - individueel

Ik begeleid je graag ter voorbereiding op een zwangerschap, tijdens de zwangerschap en in de periode daarna. Zwangerschapsyoga helpt de ervaring van jouw zwangerschap en bevalling te verdiepen. Deze individuele sessies geven je ruimte voor jezelf en helpen je de band met je kind te versterken. Mijn manier van lesgeven is gebaseerd op de traditionele yoga, met veel aandacht voor het ervaren van je lichaam en je adem. Je hele lichaam krijgt aandacht en daarbij ligt de nadruk op bewegingen voor het bekken, buik, rug en schouders.

Je leert specifieke oefeningen waardoor spieren elastisch worden en je op de juiste manier gaan ondersteunen zodat dit je helpt tijdens de zwangerschap, je bevalling en zeker ook daarna. Ademhalingsoefeningen vormen onderdeel van iedere sessie en je eindigt met een diepe ontspanning.

Deze individuele sessies geef ik volgens de Birthlight methode, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman. Deze manier van lesgeven kenmerkt zich door bewegingen klein en effectief te maken, met veel aandacht voor het gehele lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga ervaring, met of zonder klachten.

Yoga tijdens de zwangerschap helpt:


  • de aandacht naar je veranderende lichaam te brengen
  • zuurstoftoevoer naar je organen en naar die van je baby te verbeteren
  • je uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren
  • je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling
  • angsten en spanning te verminderen
  • je te ontspannen en een gevoel van welbevinden te ervaren

Bellen
Map
Info