Liese

Mijn eerste kennismaking met yoga was in 1995 toen ik in Londen woonde. Ik was diep onder de indruk van die allereerste les en ben sindsdien niet meer gestopt. Een jaar later, tijdens de Sivananda yogadocentenopleiding in India kwam ik in aanraking met Ayurveda en realiseerde ik me dat de twee een diepe en onlosmakelijke verbinding hebben.

Na vier jaar in de Sivananda ashrams gewoond, geleefd, geleerd en lesgegeven te hebben kwam ik terug in Nederland. Yoga zat in mijn lijf en was een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geworden. Waardevolle bouwstenen voor mijn lesgeven én het leven waren gelegd.

Naast het geven van wekelijkse yogalessen studeerde ik verder bij Françoise Freedman van Birthlight tot pre-, postnataal, baby en well woman yogadocent en aan de Academy of Ayurvedic Studies (later Delight Academy of Ayurveda) tot Ayurveda Practitioner. Als docent ben ik verbonden aan Delight Academy en geef ik les aan tweedejaars studenten van de Ayurveda beroepsopleiding en jaarlijks de tiendaagse 'Ayurveda Nutrition Course' voor algemeen geïnteresseerden. Voor The Yoga Therapy Institute geef ik de module 'Ayurvedic Healing for Yoga therapy' en voor Birthlight geef ik ayurveda lessen aan onder andere zwangerschapsdocenten in opleiding.

Ik geniet erg van de combinatie van lesgeven met het individueel werken met cliënten in de praktijk. De nadruk in mijn praktijk en lesgeven ligt op hoe het geleerde praktisch toepasbaar kan worden gemaakt in jouw dagelijkse leven, want alleen dan kunnen de kennis van Yoga en Ayurveda een voedend en blijvend effect hebben.

Ancient Wisdom made practical for you!


Opleidingen en kwalificaties
Mijn werk is gebaseerd op de volgende afgeronde professionele opleidingen en trainingen:Ayurveda
De 4-jarige opleiding op HBO-niveau tot Ayurveda Practitioner volgde ik bij de Academy of Ayurvedic Studies (later Delight Academy of Ayurveda en sinds de zomer Ayurveda Academy The Netherlands). Ik ben sinds zes jaar als docent verbonden aan deze opleiding en heb onder andere tweedejaars studenten intensief lesgegeven en begeleid.

Door intensieve nascholingen aan de opleidingsinstituten EISRA en de EIVS ben ik in het bezit van drie diploma’s als Ayurveda Practitioner. Tevens heb ik drie keer een maand stage gelopen in India.

Om steeds een stapje dieper te duiken in de Ayurveda leer, volg ik intensieve bij- en nascholingen bij diverse vooraanstaande Ayurveda artsen waaronder  Dr. Shailesh Muli, Dr. Alaknanda Rao, Dr. Amruta Athale, Dr. Vijith Sasidar, Dr. Robert Svoboda en Vaidya Atreya Smith.Abdominal Therapy

Een intensieve en uitgebreide nascholing  voor massagetherapeuten bij de Abdominal Therapy Collective, opgericht onder leiding van Dr. Rosita Arvigo. Deze behandeling is een holistische manier om het zelf-herstellend vermogen van lichaam en geest aan te spreken met het doel balans te brengen en te behouden. Abdominal Therapy heeft z’n oorsprong bij de Maya shamanen van Belize en combineert deze technieken met inzichten en behandelmethodes ontstaan vanuit de westerse anatomie & fysiologie.Post-HBO opleiding ‘Van Deskundige naar Trainer’
– om mensen te helpen Ayurveda en Yoga niet alleen verstandelijk te leren begrijpen, maar om het ook praktisch te leren toepassen volgde ik de opleiding als trainer aan de Galan School voor Training.Yoga
Sivananda Yoga docententraining - Naast twee docentenopleidingen (TTC & ATTC) leefde en gaf ik vier jaar les in de Sivananda ashrams. Vervolgens gaf ik vijftien jaar groepslessen en retraites in binnen- en buitenland in hatha yoga; asana’s, pranayama en meditatie. Deze training is mijn basis in de beoefening van yoga. Mijn sessies zijn sindsdien beïnvloed door vele andere leraren en stijlen.

Birthlight Well Woman yoga, Perinatal yoga, Postnatal yoga en Baby yoga Na het volgen van mijn eerste training bij Françoise Barbira Freedman was ik verkocht; wat is yoga toch een prachtige methode om balans te brengen in het hele lichaam en geest en met een bijzondere aandacht voor het bekken en de bekkenbodem. Deze trainingen hebben mij geleerd om
yoga-oefeningen heel toegankelijk én effectief te maken voor iedereen.

Ayuryoga - Tijdens de opleiding tot Ayurveda Practitioner heb ik onderwijs gehad in ‘Ayuryoga’ – yoga afgestemd op jouw specifieke constitutie en disbalans. Sinds 2013 geef ik - voornamelijk - samen met Coen van der Kroon trainingen op het gebied van Yoga & Ayurveda.

Mijn yogabeoefening en lesgeven zijn verder sterk beïnvloed door de Restorative Yoga Teacher Training met Lizzy Lasater, YogAlign Intensive met Michaelle Edwards en ademtrainingen met Max Strom.Medische basiskennis
- deze opleiding op HBO-niveau volgde ik in de jaren ‘90 bij The Raworth Center in Dorking, VK en vervolgens jaren later nog een keer in het Nederlands aan de HvNA in Arnhem. Ik volg jaarlijks bijscholingen om mijn kennis bij en mijn diploma geldig te houden.

En verder…
Ik volgde diverse langdurige massage-opleidingen, een jaar traject in Person centered counceling volgens de methode van Carl Rogers en een 1-jarige opleiding in Emotieleer bij het Emotie Expertise Centrum. 

 
 
 
 
Bellen
Map
Info