Online Ayurveda lezing Veganistisch en vegetarisch eten vanuit Ayurvedisch perspectief

Datum zondag 1 september
Tijd
10-12.00 uur
Prijs €25,00

Ben jij iemand die al gezond eet, of bewust bezig is met voeding en met de ecologische voetafdruk die je daarmee op de aarde achterlaat? Dan is het mogelijk een vraag of het zin heeft je te verdiepen in de Ayurveda. Of misschien weet je dat er verbeteringen nodig zijn in je leef- en voedingspatroon maar weet je niet waar je moet beginnen omdat je in de war raakt door het aantal verschillende diëten? Leer dan vooral de basisprincipes van de Ayurveda. Deze gaan namelijk terug naar de basisprincipes van het leven en geven richting in alle moderne opvattingen over voeding. Vaak wordt gedacht dat bij vegetarisch of veganistisch eten, de nadruk ligt op dat wat je weglaat (vlees en/of zuivel, honing en andere producten van een dier). Vanuit de Ayurveda ga je juist leren om heel precies te kijken naar dat wat je dan wél eet. Bijvoorbeeld wat zit er nu in die vleesvervanger en wat is het effect ervan op je lichaam? Daarnaast heeft het een meerwaarde om te leren hoe je eet, wanneer je eet, hoeveel je eet, je leefstijl en nog een aantal dingen die zorgen voor een goede spijsvertering en die ertoe bijdragen dat voeding ook echt voldoening geeft. Tijdens deze workshop leer je hoe je de Ayurvedische principes kunt toepassen in jouw huidige leven, gewoon hier in Nederland. 

Tijdens deze lezing leer je:

• Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot vegetarische of veganistische voeding
• Hoe een vegetarische of veganistische gebalanceerde maaltijd samen te stellen
• Over het belang van eiwitten en hoe deze binnen te krijgen
• Hoe je ervoor zorgt dat je geen voedingsstoffen mist of tekorten krijgt
• Hoe de manier waarop je eet effect heeft op je spijsvertering


Ja, ik geef me op!
 
 
 
 
Bellen
Map
Info