Ayurveda & Yoga workshops bij Yoga studio Sasana

Drie workshops waarin de aandacht voor je vrouwelijke landschap centraal staat. Je gaat ervaren en aandacht geven door middel van yoga-oefeningen, ademhalingsoefeningen, theorie, massage en leefstijl.

Sasana is een kleinschalige warme en inspirerende yogastudio aan de Stationsweg 60 in Ede. Opgeven kun je hier via het lesrooster van Sasana.

 

Aandacht voor je menstruatie
Zaterdag 16 september, 2023
Tijd: 14.00-17.00 uur
Prijs: €39,00

Je menstruatie weerspiegelt de balans in jouw lichaam en geest. Ontdek wat je menstruatie zegt over je balans. Een gebalanceerde menstruatie is tevens een vruchtbare bodem wanneer je zwanger wilt worden. Ayurveda adviseert drie klachtenvrije menstruaties vóór conceptie om zo de beste start te geven aan jouw zwangerschap en de ontwikkeling van een nieuw leven. Leer wat een gebalanceerde menstruatie is en wat kun je zelf doen om klachten te verminderen. Deze workshop is voor alle vrouwen zonder of met menstruatieklachten én voor vrouwen die zich willen voorbereiden op een zwangerschap. Leer je menstruatie balanceren door middel van voeding, leefstijl en yoga, en ontdek welke remedies kunnen helpen bij specifieke klachten. Deze workshop is een combinatie van theorie over de menstruatie vanuit Ayurvedisch perspectief, informatie over voeding en keukenremedies en je leert specifieke yoga-bewegingen en ademhalingsoefeningen die jou en je menstruatie helpen meer in balans te komen.

In deze workshop leer je:

• Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot de menstruatie cyclus
• Kennis over voeding en leefstijl
• Yogaoefeningen en ademhalingsoefeningen
• Het is aan te raden pen en papier mee te nemen.
• Je krijgt een hand-out mee met theorie van de lesstof en aanvullende informatie.


 

Aandacht voor je bekken
Zaterdag 7 oktober, 2023
Tijd: 14.00-17.00 uur
Prijs: €39,00

Bewuste aandacht voor je bekkengebied is een eerste stap in het goed leren zorgen voor je bekken in je dagelijks leven. Als essentieel deel van je vrouwelijk lichaam zorgt een gezond bekken voor ondersteuning en pure levensenergie. Aandacht voor het bekken is daarom zeker niet alleen van belang tijdens een zwangerschap, bevalling en kraamtijd. In deze workshop leg ik je beknopt de basis anatomie & fysiologie van het bekken uit vanuit westers én ayurvedisch perspectief. Je leert hoe je de bloedtoevoer, lymfedrainage en levensenergie van de organen in bekken, onderbuik en onderrug kunt verbeteren zodat alle organen in het bekkengebied positief beïnvloed worden. Je leert hoe je de bekkenbodem krachtig maakt zodat deze je ondersteunt en jou een goede dosis zelfvertrouwen geeft, je leert ook hoe je je bekkenbodem zacht en ontspannen maakt zodat je levensenergie volop kan gaan stromen. Deze workshop is een afwisseling van informatie en zelf ervaren door middel van specifieke yogaoefeningen voor je bekken en je bekkenbodem. Je krijgt handvatten vanuit de yoga & ayurveda aangereikt om jouw bekken gezond te maken én te houden!

In deze workshop leer je:

• Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot het bekken
• Een paar tips met betrekking tot voeding
• Yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties voor het bekken en de bekkenbodem
• Het is aan te raden pen en papier mee te nemen
• Je krijgt een hand-out mee met theorie van de lesstof en aanvullende informatie

 

 

 

Aandacht voor je borsten
Zaterdag 28 oktober, 2023
Tijd: 14.00-17.00 uur
Prijs: €39,00

Over borsten wordt niet vaak gesproken, behalve misschien wanneer het over borstvoeding gaat, een mammografie of wanneer er al problemen zijn. In deze workshop leer je wat je kunt doen om goed voor je borsten te zorgen. Dus wanneer je geen ernstige problemen hebt en je borsten graag gezond wilt houden. Maar ook wanneer je iedere maand tijdens je menstruatie voelt dat je borsten gespannen en pijnlijk zijn, of wanneer je last hebt van mastopathie of een goedaardige cyste. In deze workshop krijg je inzicht in borstgezondheid vanuit een Ayurvedisch perspectief en welke dosha’s betrokken zijn. Je leert welke invloed voeding en leefstijl op je borsten hebben, verschillende manieren van borstzelfmassage (over de kleding heen), een yogaroutine die een positief effect heeft op de borsten, evenals specifieke handposities die een energetisch effect hebben (Mudra’s). Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk en je krijgt veel praktische handvatten aangereikt die je meteen thuis kunt toepassen.

In deze workshop leer je:

• Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot de borsten
• Kennis over voeding en leefstijl voor gezonde borsten
• Yogaoefeningen, zelf-massage en mudra’s (specifieke handposities)
• Het is aan te raden pen en papier mee te nemen
• Je krijgt een hand-out mee met theorie van de lesstof en aanvullende informatie

 
 
 
 
Bellen
Map
Info