Ayurveda workshops

Help, ben ik nu een Vata, Pitta of Kapha type?
De dosha’s - Vata, Pitta & Kapha -  ontrafeld.
Zaterdag 18 maart, 14.00-17.00 uur
Prijs: €39,50
Geef je op bij Sasana Yoga Studio.
Locatie: Stationsweg 60, 6711 PT Ede

Je hebt wellicht wel eens gehoord van de Vata, Pitta en Kapha – tezamen de drie dosha’s. Het is ieder geval een veel besproken onderwerp in de Ayurveda. Maar wat is nu de betekenis van het woord dosha, en wat houdt het in wanneer we het hebben over ‘mijn dosha’, of wanneer iemand zeg ‘ik ben een Vata’? Tijdens deze workshop leer je wat de drie dosha’s inhouden en welk type jij (mogelijk) bent. ‘Mogelijk’ omdat het zelfs voor doorgewinterde Ayurveda arts soms een jaar duurt om de geboorte constitutie van iemand te bepalen, dus een workshop kan wellicht niet de definitieve uitslag geven-;). Wel kan ik je beloven dat je veel gaat leren over jezelf en tips krijgt hoe jij jezelf in balans kunt houden!

Je leert:
   • De basistheorie over de dosha’s – Vata, Pitta en Kapha.
   • Welke kenmerken van welke dosha’s in jou dominant zijn.
   • Heel veel over jezelf!
   • Het is aan te raden pen en papier mee te nemen.
   • Je krijgt een hand-out mee met theorie van de lesstof en aanvullende informatie.


Ayurveda & Voeding
Zaterdag 29 april, 14.00-17.00 uur
Prijs: €39,50
Geef je op bij Sasana Yoga Studio.
Locatie: Stationsweg 60, 6711 PT Ede

Vraag je jezelf wel eens af of wat je eet het meest optimale is voor jou? Is het nu wel niet een goed idee om sla te eten in de winter, of is het überhaupt beter om uitsluitend rauwkost te eten of dit nu juist volledig  te vermijden? Krijg je energie van je maaltijden, of voel je je vaak futloos en ben je niet vooruit te branden? Voeding wordt als een waardevol en dagelijks - al dan niet preventief - medicijn beschouwd binnen de ayurveda. Wanneer je de juiste principes toepast kun je jezelf aan de hand van de drie dosha’s – ook wel de drie biokrachten Vata, Pitta en  Kapha genoemd - in balans brengen én ook nog eens heel lekker eten. Eten volgens de ayurveda betekent niet dat je Indiase maaltijden moet gaan eten. Het gaat om het kiezen van voeding en dranken waarbij je heel bewust de ayurvedische basisprincipes toepast bij het bereiden alsmede bij het consumeren ervan. En die principes kunnen op elke keuken van de wereld toegepast worden. In deze workshop leer je de basisprincipes uit de ayurvedische voedingsleer waar jezelf mee aan de slag kunt in je dagelijkse leven. Ga deze principes toepassen en je zult zeker verschil ervaren in hoe je je voelt!
In deze workshop leer je:


   • Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot voeding.
   • De rol van de drie dosha’s in je spijsvertering.
   • De tijden van de dag waarop jij je voeding optimaal verteert.
   • Je voeding afstemmen op je unieke spijsvertering.
   • Wat een maaltijd ayurvedisch maakt.
   • Het is aan te raden pen en papier mee te nemen.
   • Je krijgt een hand-out mee met theorie van de lesstof en aanvullende informatie.


Ayurveda & Yoga workshop

Zaterdag 17 juni, 14.00 – 17.00 uur
Prijs: €39,50
Geef je op bij Sasana Yoga Studio.
Locatie: Stationsweg 60, 6711 PT Ede

Yoga en Ayurveda zijn zusterwetenschappen en van oudsher nauw met elkaar verbonden. Yogahoudingen en ademhalingsoefeningen zijn al eeuwen een belangrijk onderdeel van de integrale gezondheidsbenadering vanuit de Ayurveda. Iedere houding heeft een heel eigen effect en wat balancerend is voor de één, is dat niet persé voor de ander. Daarnaast zijn er verschillende manieren waarop je eenzelfde houding kunt doen, iedere manier heeft daarbij een ander effect op lichaam en geest. De kennis van Ayurveda leert je wat nu in welke omstandigheden de beste optie voor jou is, of wat goede aanpassingen zijn voor de tijd van de dag of voor het seizoen. In deze workshop leer je de basisprincipes van Ayurveda en hoe je deze vervolgens zelf kunt gaan toepassen in yogahoudingen en ademhalingsoefeningen. Ervaar het effect van verschillende benaderingen en hoe je jouw yogabeoefening persoonlijker en effectiever kunt maken.

Je leert:
• Waar de Yoga & Ayurveda filosofie elkaar raken en ook waar ze verschillen
• Theoretische kennis over de Ayurvedische benadering van Yoga
• Tips om je yogabeoefening zo aan te passen dat het jouw nog meer in balans brengt.
• Deze workshop is een afwisseling van theorie en het ervaren van specifieke yoga oefeningen.
• Het is aan te raden pen en papier mee te nemen.
• Je krijgt een hand-out mee met theorie van de lesstof en aanvullende informatie.

 
 
 
 
Bellen
Map
Info