Balans in je leven met Ayurveda - workshop huidverzorging
Op weg naar een gezonde en stralende huid met Ayurveda!

Herken je jezelf in het volgende?

>> Wil jij leren welke natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten je kunt gebruiken?

Je hebt geen goed gevoel meer bij de huidverzorgingsproducten die je in de winkel koopt en de hoeveelheid plastic verpakkingen die je steeds weggooit staat je steeds meer tegen.

>> Wil jij leren welke producten en kruiden het beste zijn voor jouw Ayurvedische huidtype?

Je hebt gelezen en gehoord over Ayurveda, maar je weet niet goed wat je Ayurvedische huidtype nu is en welke producten voor jou nu goed zijn om te gebruiken. 

>> Wil jij beter voor je huid leren zorgen?

Je weet maar niet wat je aan huidverzorging zou kunnen doen. Je hebt last van een droge huid en blijft maar smeren, je weet niet wat hier de oplossing voor is.

>> Wil jij zelf je natuurlijke huidverzorging leren maken?
Je hebt wel allerlei recepten gezien, maar je komt er maar niet toe om ze te maken. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit.
>> Wil je een Ayurvedische lichaamsmassage leren?

Je hebt al wel gehoord over een Ayurvedische Abhyanga - een lichaamsmassage, maar weet niet welke olie je hiervoor moet gebruiken en je hebt er niet echt tijd voor elke dag.

>> Wil je leren hoe je een droogborstel-massage doet?

Je hebt er wel van gehoord, maar hoe doe je het nu? En wanneer doe je nu een abhyanga en wanneer is een droogborstel-massage meer geschikt?

>> Wil jij leren wat je het beste wel en niet kunt eten voor een gezonde en stralende huid?

Er zijn zoveel kruiden, je weet maar niet waar te beginnen. En wat is nu goed voor jouw huid?

>> Of ben je een (Ayurveda) therapeut of practitioner?

Je wilt leren welke natuurlijke verzorgingsproducten jij jouw cliënten kunt adviseren en/of de Ayurvedische facial leren zodat je deze in je praktijk kunt aanbieden.

N.B. Deze workshop is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in Ayurveda voor de toepassing in hun eigen leven én ook voor (Ayurveda) therapeuten die deze kennis in hun praktijk willen gaan gebruiken.
Een mooie en stralende huid
Begint bij de juiste voeding én een goede huidverzorging


Ik snap je, want ik had ook al deze vragen en nog meer! Ik verdiepte me in Ayurvedische voeding én in  huidverzorging zoals deze beschreven wordt in de Ayurveda literatuur. En het resultaat was gewéldig! Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn huid.

Ik geef sinds 2009 les in voeding vanuit Ayurvedisch perspectief, waarvan 6 jaar voedingsleer en advanced principles in een 4-jarige HBO-opleiding tot Ayurveda therapeut. Ik heb me verdiept in de verzorging van de huid met voeding én met huidverzorgingsproducten. Ik heb in deze jaren talloze mensen geleerd hoe ze hun voeding en leefstijl kunnen veranderen en hun huid van binnen én buiten goed kunnen gaan verzorgen. Ik word iedere keer weer enthousiast als ik de ervaringen van cliënten terug hoor! Ik kijk er enorm naar uit om jouw te begeleiden naar een stralende huid!


 


Waarom zou je kiezen voor Ayurveda voor je huidverzorging?

Ayurveda is een gezondheidsleer die duizenden jaren geleden is ontstaan. In de Ayurvedische leer speelt de huid een belangrijke rol in het aflezen van je algehele gezondheid. Daarbij gaat de  ayurvedische huidverzorging niet zozeer over het type schoonheid dat in de westerse wereld vaak veel waardering krijgt. De focus ligt veel meer op het verbeteren van je algehele gezondheid en om van je lichaam een fijne plek maken om in te zijn. Dat bereik je door te streven naar balans, staan in jezelf en daarmee straal je je ware zelf uit. En ja, dat zie je aan je huid!

De eerste stappen naar een gezonde huid zijn het in balans brengen van je dosha's met goede voeding en een passende leefstijl. En Ayurveda geeft hele specifieke adviezen waardoor jouw dosha's in balans komen en je huid een gezonde boost krijgt.

Een volgende stap naar een mooie, stralende huid is een goede huidverzorging. En daar geeft Ayurveda richtlijnen voor lichaamsmassage, haarverzorging én een facial van zeven weldadige stappen, een echte verwennerij! Deze zeven stappen zijn voor één keer per week, voor dagelijks gebruik volg je er drie van. En de producten die je hiervoor gebruikt, maak je zelf in je eigen keuken met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.


Interview in de Happinez
Wil je alvast lezen over Ayurveda & Huidverzorging en de Ayurvedische facial - lees het interview en probeer alvast wat recepten uit. Je vindt 10 pagina's over het onderwerp in de Happinez die vanaf 28 februari, 2024 in de winkels ligt!
Wat kun je na het volgen van deze workshop?

Je eigen huidverzorgingsproducten maken voor de verzorging van je gezicht, voeten en haar

• de 7 stappen van de Ayurvedische facial toepassen (inclusief 3 stappen voor dagelijks gebruik)

• Je kunt specifieke kruiden toepassen in verzorgingsmiddelen voor je huid, ogen, voeten en haar

• Je gezicht, haar, voeten, ogen goed verzorgen met de juiste natuurlijke producten

• Een zelf-massage voor je lichaam toepassen met de juiste oliën, je weet tevens de contra-indicaties (dit leer je aan de hand van een videoles in de online leeromgeving)

• Een droogborstel massage voor je lichaam bij jezelf toepassen  (dit leer aan de hand van een videoles in de online leeromgeving)

• Je voeding en leefstijl zo aanpassen zodat het je huid ten goede komt

• Deze workshop is zeer geschikt voor (Ayurveda) therapeuten en practitioners die willen leren welke natuurlijke huidverzorgingsproducten aangeraden kunnen worden aan cliënten of wanneer je de stappen van de ayurvedische facial wilt leren zodat je deze bij je cliënten kunt toepassen. Accreditatie bij de KTNO wordt aangevraagd.Wat bied ik jou om goed te leren

• 1-1,5 uur aan voorbereidende video’s met informatie over de drie dosha’s met betrekking tot je huid

• Video's met instructies voor de verschillende types zelf-massage voor het lichaam vanuit Ayurvedisch perspectief

• Tijdens de workshop uitgebreide uitleg over de verzorging van je huid, haar, ogen en voeten.

• Tijdens de workshop ga je na een uitleg over huidverzorging vanuit Ayurvedisch perspectief de ‘Mukha Soundarya’ bij jezelf toepassen – een weldadige Ayurvedische facial in zeven stappen. Een echte verwennerij!

• Een uitgebreide syllabus inclusief recepten om je eigen huid- en haar verzorgingsproducten te maken

• Na afloop krijg je twee zelfgemaakte verzorgingsproducten mee naar huis

• Een fijne locatie, vlakbij het prachtige bos - de lunchpauze is lang genoeg om een wandeling in het bos te maken

• Een biologische lunch: een maaltijdsoep met een belegd zuurdezembroodje - klaargemaakt door Jorisbrood

• Biologische koffie en thee gedurende de dag

 

Praktische Informatie

Datum: Vrijdag 24 mei

Tijd: 10.00-17.00 uur

Lunchpauze: 12.30 - 14.00

Kosten: €159,00 inclusief thee, koffie en een biologische lunch

Locatie: Jorisbrood, Verbindelaarsweg 90, 6711 VD Ede 
 
 
 
Bellen
Map
Info